Beste Thuis-blijfcontent
Tim den Besten
Don Roelofsen
Tussen Kunst & Quarantaine
OrgelJoke
Daan Boom
Als organisatie van The Best Social Awards zagen we ondanks de zware tijden toch hele mooie en creatieve dingen ontstaan op social media. Dat kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom hebben wij dit jaar een nieuwe award geïntroduceerd voor de persoon die het beste inspeelt op de huidige situatie in ons land door middel van een mooi, creatief of grappig initiatief op social media.
Tim den Besten
Sinds we allemaal thuis zitten zijn de stories van Tim den Besten exponentieel gegroeid. Bereid je voor op totaal random en vaak nostalgische filmpjes maar het zorgt voor verrassend fijn entertainment als je op de bank zit.
Tim den Besten
Meer Info
Don Roelofsen
Don Roelofsen - screenshot
Dankzij de tweets van Don weten we hoe het er tijdens deze crisis in het ziekenhuis aan toe gaat. Hij wisselt grappen af met informatie en zijn tweets hebben eraan bijgedragen dat mensen de maatregelen serieus nemen.
Don Roelofsen
Meer Info
Tussen Kunst & Quarantaine
Kunstwerken nadoen met huis-tuin-en-keukengerei, dat is waar dit Instagramaccount om draait. Het begon uit verveling maar is inmiddels enorm groot en opgepikt door bekende musea over de hele wereld.
Tussen Kunst & Quarantaine
Meer Info
OrgelJoke
Orgel Joke begon haar Instagramaccount om wat vrolijkheid te brengen in deze tijd. Dagelijks speelt Joke een lied op haar orgel en ze is daarmee inmiddels uitgegroeid tot een echt thuisblijf-icoon.
OrgelJoke
Meer Info
Daan Boom
Daan maakt op muzikale en creatieve wijze muziek over de helden van dit moment. Zo steekt hij het zorgpersoneel, de horeca en de vakkenvullers met een waardige ode een hart onder de riem.
Daan Boom
Meer Info
Beste Artiest
Suzan & Freek
Roxeanne Hazes
Bizzey
Sera
Welke artiest weet ook op social media de juiste snaar te raken? Wie staat er bij ons allemaal op repeat en trekt massaal volle zalen? Wie mag zich de allereerste 'Beste Artiest' noemen?
Suzan & Freek
Suzan & Freek zijn dit jaar doorgebroken en ook hun Instagram is een feestje om te volgen. De liefde spat ervan af, net als de zelfspot en de geintjes.
Suzan & Freek
Meer Info
Roxeanne Hazes
Roxeanne Hazes is één en al authenticiteit op social media. Haar Instagram is een fijne mix van muziek en moederschap maar ook op het gebied van body positivity is Roxanne een voorbeeld en heeft ze al veel mooie statements gemaakt.
Roxeanne Hazes
Meer Info
Bizzey
Volg je Bizzey op Instagram dan leer je de man achter de rapper kennen. Volg je hem op TikTok? Dan verrast hij je met challenges, geinige edits en heel veel creativiteit. Genieten dus.
Bizzey
Meer Info
Sera
Sera is een jong talent op muzikaal gebied maar op social heeft ze de touwtjes stevig in handen. Ze gebruikt het namelijk om haar talent te tonen en ze verkoopt met haar prachtige stem alle virtuele zalen volledig uit.
Sera
Meer Info
Beste Bericht van de Buurman
Bas Tietema
Abbie Chalgoum
Katja Diepstraten
Gechi
Sofie Harmsen
Iedereen maakt kans op social media fame! Hier zoeken we het leukste of mooiste bericht, video of post op social media van een persoon, die in principe jouw buurman of buurvrouw had kunnen zijn.
Bas Tietema
Bas Tietema - screenshot
Bas deelde vol trots een ontroerend LinkedInbericht over hoe blij hij werd van een foto van zijn zus aan het werk bij Brownies en Downies. Zijn bericht ontroerde velen en ging geheel terecht viral.
Bas Tietema
Meer Info
Abbie Chalgoum
Abbie Chalgoum - screenshot
Abbie dacht een goedkope stofzuiger te bestellen maar dat liep niet helemaal zoals gepland. Zijn tweet ging zo viral dat zelfs Miele er een inhaker van maakte.
Abbie Chalgoum
Meer Info
Katja Diepstraten
Katja Diepstraten - screenshot
Katja werkte als vakkenvuller en ergerde zich aan de enorme verspilling van plastic bij het verpakken van de vracht. Ze gooide een bericht op LinkedIn en ontwikkelde zelf een werkmethode waardoor er jaarlijks bijna ÉÉN MILJOEN plastic tasjes worden bespaard.
Katja Diepstraten
Meer Info
Gechi
Gechi - screenshot
Gechi’s moeder ontdekte emoji’s op WhatsApp en sloeg daar een beetje in door. Een geniale vondst die Gechi razendsnel op Twitter gooide.
Gechi
Meer Info
Sofie Harmsen
Sofie Harmsen - screenshot
Sofie hoorde een gesprek in de trein en besloot daarop een meesterlijke grap uit te halen. Ze deelde de anekdote op Twitter zodat kon iedereen meegenieten. De rest is geschiedenis.
Sofie Harmsen
Meer Info
Beste Dier
Mies the cat
Enjoy cleaning up
Pip The Otter
Labradicious
Dirk en Dennie
In het huidige social tijdperk hebben sommige sterren ook een staart. Welk dier neemt een The Best Social Award in ontvangst? Wie volgt Politiehond Bumper op?
Mies the cat
Twee siberische katten die de hoofdrol spelen in ontelbare video’s en foto’s. Sinds kort ook actief op TikTok waar ze geen challenge uit de weg gaan. Geruchten gaan dat Mies & Moof het meest fotogeniek waren van het nest waar ze uitkomen.
Mies the cat
Meer Info
Enjoy cleaning up
Honden Joy en Bas zijn getraind om onze natuur op te ruimen. En dat is dus precies zo tof als het klinkt. Ze delen hun milieuvriendelijke avonturen op Instagram en willen met hun account andere dieren (en hun baasjes) aansporen om de wereld een schonere plek te maken.
Enjoy cleaning up
Meer Info
Pip The Otter
Moeten we een Otter met een Instagram account verder nog onderbouwen? Ok. Op de Instagram van Pip The Otter leer je niet alleen over Pip, maar ook over haar huisgenoten. Waaronder een stinkdier en een bengaalse kat. Een bijzonder account met bijzondere beesten.
Pip The Otter
Meer Info
Labradicious
Labradors kunnen er nooit genoeg zijn op deze wereld. Dat neemt echter niet weg dat Saartje uniek is in haar soort op the gram. Ze is een ambassadeur van het goede leven en de good girls en dat uit zich in grappige posts met creatieve input van haar baasjes.
Labradicious
Meer Info
Dirk en Dennie
Ze zijn beroemd en berucht door hun samensmelting, maar inmiddels vrienden voor het leven. Of negen levens. Op Instagram delen ze hun turbulente dagelijks leven en ze reageren vaak ook erg mondig op de content van hun baasje.
Dirk en Dennie
Meer Info
Beste Gamer
Puck
Gamemeneer
Lekker Spelen
xLinkTijger
Morrog
Welke gamekoning(in) speelt het social media spel helemaal uit en valt daarmee op? Wie weet de verbinding tussen gamen en social media creatief te maken en bouwt daarmee een waardevolle community op.
Puck
Een grote gamer op Twitch, maar ook erg actief op Instagram en YouTube. Ze geeft een verslavend kijkje in haar leven, zowel als gamer als haar persoonlijk leven.
Puck
Meer Info
Gamemeneer
Don speelt veel soorten spellen en kan heel amicaal vertellen. Daarnaast maakt hij af en toe nog losse video’s die te maken hebben met de game community, zoals bijvoorbeeld het bespreken van memes en fake news.
Gamemeneer
Meer Info
Lekker Spelen
Lekker Spelen bestaat uit twee gasten genaamd Timon en Peter. Op YouTube en Twitch zijn ze erg actief. Hun content is erg uiteenlopend, ze spelen heel veel verschillende spellen en dus word je als kijker altijd verrast.
Lekker Spelen
Meer Info
xLinkTijger
Link probeert in zijn game video’s ook andere concepten neer te zetten. Zo heeft hij een verschillende game series gemaakt met veel creativiteit. Ook op Instagram is Link erg actief en opvallend.
xLinkTijger
Meer Info
Morrog
Emre is op verschillende platformen actief in verschillende soorten content. Op Twitch streamt hij vooral games, terwijl hij op YouTube langs gaat bij andere YouTubers om te helpen bij de setups, of het testen van gadgets.
Morrog
Meer Info
Beste Instagrammer
Jard Struik
MeryemsFirst
ZeikSchrift
Vjeze Fur
Rogier Roeters
Instagram gaat dieper dan alleen maar wat mooie plaatjes en fijne filters. Wie is de meest toonaangevende Instagrammer van afgelopen jaar? Welk Instagramaccount klein of groot, was echt verrassend en creatief, zonder nepvolgers en botjes?
Jard Struik
Jard Struik snapt zijn publiek op Instagram goed. Hij is een rasentertainer die door middel van korte video’s, herkenbare sketches en fijne photoshopskills altijd een lach op je gezicht afdwingt.
Jard Struik
Meer Info
MeryemsFirst
Meryem steekt haar moeder in streetwear en verovert daarmee de hele wereld. Het unieke verhaal valt op en haar Instagram spat uit elkaar van creativiteit. Je wil er altijd meer van zien.
MeryemsFirst
Meer Info
ZeikSchrift
Zeikschrift is een origineel account dat onzinnige berichten uit de media behandelt. Madeleijn is en blijft relevant, taboedoorbrekend en leert je altijd iets bij. Ze heeft haar eigen manier van posten ontwikkeld die je niet vaak ziet op Instagram. Daarnaast is haar Instagram de plek voor inhoudelijke en waardevolle discussies in de comments.
ZeikSchrift
Meer Info
Vjeze Fur
Vjeze Fur heeft niet stilgezeten dit jaar. Hij heeft zijn stijgende lijn met te gekke kookvideo's onwijs doorgezet. Instagram gebruikt hij om te entertainen en te influencen zoals alleen hij dat kan: transparant, grappig, creatief en heel erg Fred.
Vjeze Fur
Meer Info
Rogier Roeters
Rogier ging als een speer het afgelopen jaar. Al tekenend zet hij influencers en vele andere hedendaagse oppervlakkigheden vakkundig op hun plek. Zijn tekeningen lokken altijd een reactie uit en worden enorm vaak gedeeld.
Rogier Roeters
Meer Info
Beste Merk
Bol.com
Pathé
Netflix
NOS op 3
Efteling
Welk merk ging over liken en had de sterkste social game het afgelopen jaar? We zijn op zoek naar die constante en creatieve factor, die met hun social media uitspattingen de opvolger worden van KLM, Coolblue, Netflix en Bol.com
Bol.com
Bol.com staat bekend om de inhakers op Facebook en de woordgrappen op Twitter. Maar laten we Gerda van Accounting niet vergeten. De fans van bol.com willen maar al te graag met haar in gesprek in de comments. Mocht er een vervolg komen op A Star is Born, dan moet dat met Gerda in de hoofdrol.
Bol.com
Meer Info
Pathé
Pathé heeft zichzelf van een zeer sterke kant laten zien dit jaar. Met inhakers op Instagram, maar ook met scherpe en daadkrachtige community management op posts over het suikerfeest.
Pathé
Meer Info
Netflix
Netflix weet herkenbare situaties aan Netflix content te koppelen en gaan daarmee regelmatig viral. Grappige compilaties en lijstjes, herkenbare situaties en memes, die perfect aansluiten bij de doelgroep. En dit alles met de juiste dosis humor en luchtigheid.
Netflix
Meer Info
NOS op 3
NOS op 3 kiest altijd verrassende onderwerpen en weten dit op een eigen manier te brengen. Dat valt op. En hun fijne eigen tone-of-voice klinkt ook door in het Community Management op Instagram.
NOS op 3
Meer Info
Efteling
Er gebeurt altijd wat op de pagina’s van de Efteling. Ze maken originele content voor een duidelijke doelgroep en ze hebben op elk kanaal een andere strategie. Ook hun inzet van user-generated content verdient complimenten.
Efteling
Meer Info
Beste Positive Impact
Stem op een Vrouw
Zeikschrift
Tim Hofman
The Black Archives
NikkieTutorials
Wie gebruikt z'n social bereik om een positief verschil te maken? Wie durft statements te maken over bijvoorbeeld inclusie, duurzaamheid of mentale gezondheid. En is zo een inspirerend voorbeeld voor velen.
Stem op een Vrouw
Stem op een Vrouw zet zich in voor meer vrouwen in de politiek. Ze voeren actief campagne om op een vrouw te stemmen maar organiseren ook trainingsdagen en verkiezingsdebatten om vrouwelijke kandidaten te ondersteunen en in de kijker te spelen.
Stem op een Vrouw
Meer Info
Zeikschrift
Het mediakritische Instagramaccount Zeikschrift zorgt er eigenhandig voor dat de Nederlandse (hoofd)redacteuren meer inclusie nastreven. Madeleijn geeft minderheden een geluid in de mainstream media, is taboedoorbrekend en leert je altijd iets bij.
Zeikschrift
Meer Info
Tim Hofman
Tim dook het afgelopen jaar in de misstanden rondom Reality TV. Hij startte de actie #WIJZIENDANIEL en hij droeg make-up en een jumpsuit naar het Televizier Gala gewoon omdat hij dat mooi vindt. Hij is ontzettend maatschappelijk betrokken en steekt daarmee jongeren aan.
Tim Hofman
Meer Info
The Black Archives
The Black Archives is een historisch archief waar mensen terecht kunnen voor inspirerende gesprekken, inhoudelijke activiteiten en boeken vanuit zwarte en andere perspectieven die elders vaak onderbelicht blijven. The Black Archives wordt gedragen door de organisatie New Urban Collective.
The Black Archives
Meer Info
NikkieTutorials
Nikkie nam het heft in eigen handen, deelde haar verhaal en is daardoor een voorbeeld voor velen. Een krachtig statement om gewoon te zijn wie je wil zijn.
NikkieTutorials
Meer Info
Beste Nieuwkomer
Mignon Nusteling
Xavierrofzo
Bart de Buschaufeur
Alice Olsthoorn
Nadir de Arabier
Wie is er nieuw maar baanbrekend op social media. Welk account staat voor een duidelijke boodschap, springt eruit door echtheid, originaliteit of creativiteit en is de ontdekking van het afgelopen jaar. Wie verdient het om meer gezien te worden?
Mignon Nusteling
Mignon noemt zichzelf “moraalridder die schrijft, tekent en presenteert”. Ze is feminist, activist, en hele fijne toevoeging voor je tijdlijn. Ze zet zich in voor meer inclusie in onze samenleving en ze geeft je handvatten om als volger je eigen mening te vormen.
Mignon Nusteling
Meer Info
Xavierrofzo
Xavier blinkt uit in sketches op Instagram en weet de lachers op zijn hand te krijgen met de grappige verschillen tussen culturen. Ook op TikTok timmert hij lekker aan de weg.
Xavierrofzo
Meer Info
Bart de Buschaufeur
Bart is, je raadt het al: buschauffeur en dat is precies waar hij over tweet. De passie voor z’n werk spat van z’n tijdlijn af en met zijn gevoel voor humor zitten we graag op één en dezelfde lijn.
Bart de Buschaufeur
Meer Info
Alice Olsthoorn
Alice Olsthoorn is niet alleen YouTuber, ze vecht ook openlijk tegen transfobie, schrijft liedjes en zingt deze ook nog zelf. Oh ja, én deze vrouw is ook nog eens actief op Twitter en Instagram. Een echte allrounder met een fijn eigen geluid.
Alice Olsthoorn
Meer Info
Nadir de Arabier
Nadir heeft inmiddels al heel veel viral-TikTok’s op z’n CV staan maar ook op YouTube en Instagram valt er genoeg te beleven bij Nadir. Zijn sketches, die hij bijna dagelijks plaatst, zijn altijd een schot in de roos.
Nadir de Arabier
Meer Info
Beste Personality
Maradonnie
NikkieTutorials
Tim Hofman
Qucee
Chantal Janzen
Bram Krikke
Welke personality was de meest originele verschijning om te volgen op social? Voor welke influencer of BN-er zetten we dit jaar massaal onze notificaties aan. Wie treedt in de voetsporen van Bram Krikke?
Maradonnie
Van Valentijnskaarten en memes tot remixes met Fransje Bauer. Maradonnie doet dingen die anderen niet eens zouden kunnen verzinnen. Een echte personality, want alles wat hij post is altijd op z’n Donnies. Echt een man van monnie, vlees en social skills.
Maradonnie
Meer Info
NikkieTutorials
Nikkie nam het heft in eigen handen, deelde haar verhaal en is daardoor een voorbeeld voor velen. Ze is al jaren een social koningin die onze landsgrenzen ver overstijgt. Haar creativiteit, persoonlijkheid en humor raakt elke kijker in het hart.
NikkieTutorials
Meer Info
Tim Hofman
Tim toonde als een van de eerste de misstanden in reality TV aan afgelopen jaar en dook er toen met #BOOS bovenop. Hij is ontzettend maatschappelijk betrokken en steekt daarmee jongeren aan, en dit alles op heel veel verschillende kanalen.
Tim Hofman
Meer Info
Qucee
De man met de meest aanstekelijke lach heeft het afgelopen jaar heel veel leuke originele content gedeeld met een grote dosis zelfspot. Hij is heel actief op YouTube, Instagram en TikTok en doet dit alles met verve! En laten we zijn menselijke posts niet vergeten, want Qucee is een inspiratie voor veel kids.
Qucee
Meer Info
Chantal Janzen
Chantal deelt haar ongefilterde leven met iedereen die het zien wil op social. Haar hashtags, captions en content zijn altijd droger dan droog en dat is nou precies haar kracht.
Chantal Janzen
Meer Info
Bram Krikke
Bram is keihard doorgegaan na z’n winst van vorig jaar. Op Instagram knutselt hij zichzelf in de grootste viral video’s en weet hij elke keer te verrassen. Maar ook op YouTube stampte hij het afgelopen jaar een succesvol kanaal uit de grond. Zijn droge humor is aanstekelijk, zijn creativiteit is onverwoestbaar en zijn snor is onmisbaar.
Bram Krikke
Meer Info
Beste Politicus
Jesse Klaver
Kim van Sparrentak
Ferd Grapperhaus
Klaas Dijkhoff
Sigrid Kaag
Welke politicus wint terrein op social media door zichtbaarheid, originaliteit en creativiteit? Wie verdient jouw stem in de digitale democratie?
Jesse Klaver
Jesse Klaver toont zijn brutale én persoonlijke kant op social media. Hij weet hoe Instagram werkt, maakt creatieve stories en gaat regelmatig de interactie aan met z’n volgers.
Jesse Klaver
Meer Info
Kim van Sparrentak
Kim snapt wel hoe Instagram werkt. Ze doet veel met stories, gaat vaak de interactie aan met bijvoorbeeld vraagstickers. Haar meningen steekt ze niet onder stoelen of banken en ze weet haar professionele positie op een goede manier te combineren met haar persoonlijke voorkeuren.
Kim van Sparrentak
Meer Info
Ferd Grapperhaus
Als je Ferd’s Instagram bekijkt, heb je in mum van tijd door wie Ferd is. Zijn schrijfstijl en de keuze van de content passen totaal bij hem als persoon. Ook in de comments is het feest want Ferd probeert altijd je vraag te beantwoorden.
Ferd Grapperhaus
Meer Info
Klaas Dijkhoff
Klaas Dijkhoff laat zijn gevoel voor humor zien op Instagram. Maar hij weet ook verbinding te leggen tussen verschillende standpunten. En dan haakt hij ook nog regelmatig leuk in. Kortom, hij weet hoe hij een online podium moet betreden.
Klaas Dijkhoff
Meer Info
Sigrid Kaag
Sigrid’s Instagram is persoonlijk en informatief tegelijk. Ze krijgt het voor elkaar dat je luistert en even stopt met scrollen. Daarnaast zet ze haar kennis in begrijpelijke taal om, ook haar socials.
Sigrid Kaag
Meer Info
Beste Reactie
KPcarspots
Nino Coenen
Gurkan Aydogdu
Rick van Kollenburg
Roel
De meest grappige, gevatte, spitsvondige, verrassende, creatieve reacties van personen op social media. Wie pakt met een ijzersterke reactie deze award?
KPcarspots
KPcarspots - screenshot
Deze Instagrammer zit in een rolstoel, en precies dat element gebruikte hij om met een voltreffer te reageren op Freek Vonk. Heel veel credits voor de zelfspot.
KPcarspots
Meer Info
Nino Coenen
Nino Coenen - screenshot
Nino maakte een onnavolgbare grap met de welbekende social win-acties want hij hoopt dat hij dit keer wel in de prijzen valt!
Nino Coenen
Meer Info
Gurkan Aydogdu
Gurkan Aydogdu - screenshot
Grappen over schoonmoeders zijn vaak uitgekauwd of afgezaagd maar Gurkan haakte meesterlijk in op dit nieuwsbericht.
Gurkan Aydogdu
Meer Info
Rick van Kollenburg
Rick van Kollenburg - screenshot
Een simpele woordgrap die waarschijnlijk binnen een paar seconden bedacht is. Maar wel hartstikke raak.
Rick van Kollenburg
Meer Info
Roel
Roel - screenshot
Roel kon het niet laten toen hij de tweet van tweede kamerlid Kees Verhoeven zag. En gelukkig maar, want deze grap had niemand op het internet willen missen.
Roel
Meer Info
Beste Sporter
Marten de Roon
Soufiane Touzani
Shanice van de Sanden
Elke van Achterberg
Welke (oud)sporter gaat altijd voor goud en wint met z’n ijzeren discipline en enorme doorzettingsvermogen ook alle social wedstrijden? Wie komt er op het erepodium en mag zich de Beste Sporter op social media noemen?
Marten de Roon
Marten de Roon is super actief op social en kan na zijn voetbalcarrière overwegen om door te gaan als comedian. Met de nodige zelfspot en heel veel enthousiasme weet hij veel fans aan zich te binden op Twitter en Instagram.
Marten de Roon
Meer Info
Soufiane Touzani
Deze ras-straatvoetballer is volledig voor zijn YouTube-carrière gegaan en weet met zijn kanaal heel veel fans aan zich te binden. Door leuke challenges en unieke content tikt hij alle ballen binnen.
Soufiane Touzani
Meer Info
Shanice van de Sanden
Shanice is een originele persoonlijkheid die ze zelf ook goed terug laat komen op haar Instagram. Ze heeft precies de goede mix tussen voetbal en haar persoonlijke leven wat het erg interessant maakt om naar te kijken.
Shanice van de Sanden
Meer Info
Elke van Achterberg
Een sporter met een verhaal. Dat is Elke. Een creatieve meid die ook haar volgers weet te raken. Ze gebruikt pakkende foto’s. Ook op YouTube is ze erg actief waar ze persoonlijke video’s maakt over haar carrière als rolstoelschermer.
Elke van Achterberg
Meer Info
Beste TikTok'er
Appelkaas
Spicy Cheese Spread
Jasey Harders
Joanne Lopes
Bibi Doesburg
Opa Gerrit
TikTok is here to stay! Welke ster van Tiktok maakt het meest creatief gebruik van de specialeffects van de app en creëert daarmee de vetste content.
Appelkaas
Appelkaas heeft typische droge humor en zet zich juist af tegen de TikTok trends en social media in het algemeen. Ze gebruikt het platform om zichzelf te laten zien en doet dit op een bijzonder originele manier.
Appelkaas
Meer Info
Spicy Cheese Spread
Troy is een super actieve TikTok’er die verschillende stijlen gebruikt op zijn account. Hij maakt dansvideo’s, sketches, imitaties, kunstjes, noem het maar op! Super divers en creatief.
Spicy Cheese Spread
Meer Info
Jasey Harders
Een jongen die zich nergens voor schaamt, alles met zijn volgers deelt op TikTok en er niet vies van is om zichzelf voor lul te zetten. Hij is volledig zichzelf en daarmee heeft hij absoluut de lachers op zijn hand.
Jasey Harders
Meer Info
Joanne Lopes
Met een flinke dosis positiviteit zorgt Joanne voor vrolijke en kleurrijke content. Met originele settings, outfits en TikToks samen met andere creators zorgt zij gegarandeerd voor een goed humeur.
Joanne Lopes
Meer Info
Bibi Doesburg
Bibi’s TikToks zijn super persoonlijk, maar ze houdt het graag grappig. Herkenbare situaties ombuigen tot lachwekkende video’s dat is haar kracht.
Bibi Doesburg
Meer Info
Opa Gerrit
Wie zegt dat TikTok alleen voor kinderen is? Opa Gerrit steelt met zijn woordgrapjes de show en weet daarmee viral hit na viral hit te scoren.
Opa Gerrit
Meer Info
Beste Twitteraar
@firozafbaby
@behagelslag
@vic23
@zwartmaantje
@palpeet
@KasperSoeters
Zonder de aanwezigheid van sommige mensen zou Twitter nooit hetzelfde zijn. Welk karakter was dit jaar de meest creatieve, grappige of bijzondere Twitteraar met 280 tekens? Wie volgt ‘Optyfen met Eenden’ op?
@firozafbaby
Firoza heeft offline en online haar eigen stijl, en dat uit zich verrassend vaak in in ongefilterde gedachtes en legitieme vragen. De VICE-reporter is niet gemaakt voor de mainstream op Twitter en heeft een woke-gehalte dat in niemands tijdlijn zou misstaan.
@firozafbaby
Meer Info
@behagelslag
Oscar is een newer kid on the Twitterblock, maar wat is de oud stagiair van DWDD een partijtje creatief én random tegelijk. De animator knutselt met zijn droge humor en dat resulteert in komische animaties, woordgrappen en overige hersenspinsels die hij maar al te graag op Twitter smijt.
@behagelslag
Meer Info
@vic23
Van Victor kun je wel stellen dat hij inmiddels een plek in de gevestigde orde heeft verdiend op Twitter. Uit zijn oneindige mouw schudt hij tv-gifjes, grappig commentaar, herkenbare tweets en captions met zijn eigen Victone of voice. Oja, hij is geen fan van woordgrappen.
@vic23
Meer Info
@zwartmaantje
Niemand is veilig voor Zwartmaantje, want je vindt geen blad voor haar mond en dat leverde haar in een jaar tijd duizenden volgers op. Meestal gaan haar tweets over daten en mannen, en vooral die laatste zijn absoluut niet veilig. Speltip 69: neem haar met een korreltje zout..
@zwartmaantje
Meer Info
@palpeet
Paul en Twitter zijn al jaren een gelukkig huwelijk en we sluiten niet uit dat hij in een caravan op Twitter woont. De beste man is zelfs al heel wat keren eerder genomineerd geweest en is dus al jaren in topvorm. Een prestatie die net zo bewonderenswaardig is als dat zijn tweets grappig zijn.
@palpeet
Meer Info
@KasperSoeters
Kasper is een docent die je volgt op Twitter omdat hij grappig is en omdat hij de leukste leraar is die je nooit hebt gehad. Hij verpakt tweets over zijn leerlingen liever met humor dan met zoetsappigheid, maar is ook een schoolvoorbeeld voor (woord)grappen en zelfspot.
@KasperSoeters
Meer Info
Beste YouTube-serie
Duct Tape Boot
Uitgewoond
De Sekszusjes
Vakkenvullers
Welke serie binge jij op YouTube? Deze genomineerden hebben allemaal een doordacht kanaal met een originele serie die eruit spring qua creativiteit, innovativiteit of interactiviteit. Wie pakt de titel na #Boos in 2019?
Duct Tape Boot
Ties bouwt zijn eigen boot van Duct Tape en neemt je mee in het bouwproces. Het onderwerp is verfrissend en creatief in de jungle van YouTube-challenges. Ook nog eens bijzonder fijn uitgevoerd en in elkaar gezet.
Duct Tape Boot
Meer Info
Uitgewoond
Uitgewoond is niet je typische YouTube-serie. Het verhaal gaat over ouderen die uit hun verzorgingstehuis worden gezet, en het leven in dat tehuis. Het is met een mobiele telefoon gefilmd wat het opvallend en persoonlijk maakt.
Uitgewoond
Meer Info
De Sekszusjes
Twee zussen die uitgebreid praten over onderwerpen die met seks te maken hebben. En dat doen ze net zo graag met mensen op straat als met hun vrienden. Taboedoorbrekend, bijzonder open en erg interessant op een creatieve manier.
De Sekszusjes
Meer Info
Vakkenvullers
In Vakkenvullers worden de levens van de medewerkers van de Landsuper gevolgd. Een heerlijke serie vol absurde situaties. Het is een beetje vreemd maar daardoor ook fascinerend en verslavend. Kortom: fantastisch vermaak op YouTube.
Vakkenvullers
Meer Info
Beste Youtuber
Quinsding
Mertabi
Jesse Hoefnagels
Boncolor
Paardenpraat TV
TV kijken is zo 2014 dus zappen we al een tijdje massaal naar YouTube. Wie domineert momenteel YouTube met de creatiefste, originele video’s én strategie? Wiens community zet massaal de wekker voor een nieuwe video? Wie volgt Stuk TV (2019) op?
Quinsding
Quinsding gaat op YouTube al heel wat jaartjes mee. Ook afgelopen jaar wist ze zichzelf weer te vernieuwen door nieuwe onderwerpen aan te snijden. Haar kracht blijft herkenbare situaties omtoveren tot grappige sketches. En als ze iets nooit zal verliezen, dan is het haar oneindige vrolijkheid.
Quinsding
Meer Info
Mertabi
Mertabi z’n specialiteit zijn sketches, en dat is potdomme te zien. Hij weet zijn volgers altijd aan het lachen te maken. Niet iedereen zal zijn sketches of humor altijd begrijpen, maar dat is nou precies de bedoeling.
Mertabi
Meer Info
Jesse Hoefnagels
Jesse is eigenlijk best wel belachelijk creatief en dat kun je terugzien in z’n videos. Hij speelt vaak in op wat er gebeurt in de YouTube-wereld en gaat daarbij geen confrontatie uit de weg. Zijn eigen stijl in editing maakt het plaatje helemaal af.
Jesse Hoefnagels
Meer Info
Boncolor
Bonnie maakt originele en vernieuwende content. Ze maakt elke kijker enthousiast met haar liefde voor tweedehands spullen. Ze steekt veel tijd in haar community en in de comments onder haar video is altijd wel een gezellig gesprek gaande.
Boncolor
Meer Info
Paardenpraat TV
Een heerlijk kanaal voor de paardenliefhebber. Maar zelfs als je niet van paarden houdt, zorgen Britt en Esra ervoor dat je geëntertaind blijft door middel van gekke challenges en vrolijkheid.
Paardenpraat TV
Meer Info