Jury

Hieronder vindt je de jury van The Best Social Awards 2022. Een nieuwe jury wordt in najaar 2023 bekend gemaakt.

De vakkundige jury komt bijeen om de gekwalificeerde cases – die allen moeten voldoen aan de Algemene Voorwaarden – uit de Business-categorieën uitvoerig te beoordelen en bepaalt de nominaties en de winnaars. De jury wordt zo ingedeeld zodat zij niet oordelen/ stemmen op werk waarbij zij of hun bedrijf bij betrokken zijn.

Beste Video
In de categorie Beste Video draait het om de mooiste, de meest creatieve of branded social video. En of dit nu met een drone, een smartphone of aan de hand van animatie is gemaakt: zolang het maar een video is die een hoop impact maakt.
Beste Positive Impact
Welk bedrijf maakt een duidelijk statement door middel van een post, account, kanaal of campagne, en laat hierbij tegelijkertijd de maatschappelijke boodschap zwaarder wegen dan de commerciële? Wie focust op diversiteit, representatie en inclusie? En wie is liever maatschappijkritisch dan bang voor eventuele kritiek?
Beste Innovatie
Dé categorie waarbij de meest vernieuwende cases van het jaar centraal staan. Wie stond alvast met één been in de toekomst, door op de meest innovatieve manier social media in te zetten? En dit kan in elke vorm zijn: denk aan short videos, filters, apps, livestreams of augmented reality. Het kan niet innovatief genoeg zijn.
Beste Merk op YouTube
Welk merk weet de doelgroep te vermaken en tegelijkertijd te informeren en inspireren? Wie spreekt de taal van de YouTube-community en weet daarmee geregeld de handjes in de lucht en ‘duimpjes omhoog’ te krijgen?
Beste Merk op Instagram
Welk merk weet keer op keer origineel uit de hoek te komen en onderscheid zich met likeable content op Insta? En wie weet hoe hij volgers moet aanspreken via story’s en feed posts?
Beste merk op TikTok
Welk merk weet in die eerste drie cruciale seconden van een video de aandacht vast te houden? Wie begrijpt de TikTok-trends en weet daarin uit te blinken?
Beste Copywriting
Ondanks de digitale evolutie blijft de waarde van tekst prominent aanwezig. Van mooie reclameteksten tot doordachte woordspelingen in video’s of statisch beeld: alles kan. Zolang de geschreven copy de uiteindelijke post maar versterkt. Of nog beter: bepaalt.
Beste Livestream
Livestreams zijn er in allerlei soorten en maten, van Instagram tot Facebook en van Twitch tot TikTok. Maar wie weet de show te stelen en de aandacht van het publiek écht vast te houden?
Beste AR/VR-toepassing
Van absurde lenzen tot toffe filters: het zijn allemaal vormen van augmented reality. Maar welk bedrijf wist dit op innovatieve en creatieve wijze in te zetten? Wie gaf die extra virtuele laag aan de social content aan de hand van augmented reality?
Beste Talent