Over The Best Social Awards

The Best Social Awards zijn dé prijzen in Nederland voor al het beste op social media, de crème de la content. We willen de plek waar we zoveel tijd doorbrengen – social media dus – mooier en beter maken. Daarom vieren we eens per jaar het social talent en geven we creatieve, grappige en innovatieve content een podium.

Tijdens The Best Social Awards worden prijzen in de Business- en Audience-categorieën uitgereikt. Voor de Business-categorieën reiken we prijzen uit aan merken en bedrijven die uitblinken met creatieve social content. Voor de Audience-categorieën eren we de meest creatieve, innovatieve en interactieve creators. Dit doen we al sinds 2014. 

De 10e jubileum editie belooft een interactief feest te worden, met een bang! Vanaf 11 oktober kunnen merken en bedrijven hun werk inzenden. Meer info volgt spoedig.

Heb je vragen over samenwerkingen en sponsorships? Stuur dan een mailtje naar collabs@thebest.social of bel naar 0623992158. Voor overige vragen kun je mailen naar projectmanagers@thebest.social.

Join the awards
STEMPROCES BUSINESS

Bedrijven, organisaties en instanties kunnen hun beste werk inzenden via deze website, waarbij zij moeten voldoen aan de algemene voorwaarden. Een professionele jury bepaalt de nominaties en winnaars. 

Deze jury komt hiervoor bijeen op een zogenoemde juryavond, om alle gekwalificeerde cases te bespreken. Juryleden worden hierbij zo ingedeeld dat zij niet oordelen/stemmen op het werk waarbij zijzelf of hun bedrijf bij betrokken is. Ook werk van sponsors wordt onafhankelijk beoordeeld.

Alle juryleden brengen na overleg individueel hun stem uit. De cases met de meeste stemmen én de cases met het hoogste cijfergemiddelde worden vervolgens genomineerd. De jury stemt diezelfde avond nóg een keer individueel op de genomineerde cases. Deze stemmen zijn doorslaggevend en bepalen de winnaar voor de desbetreffende categorie. The Best Social is de enige die op dat moment op de hoogte is van de uitslag. 

Support your Hero
STEMPROCES AUDIENCE

Het team van The Best Social (waaronder de redactie van The Best Social Media) doet research en beoordeelt wie er het afgelopen jaar opviel door creativiteit en originaliteit. Daarnaast verzamelt het team van The Best Social Media input van de community en een adviesraad met professionals. 

Hierna worden de genomineerden bekendgemaakt. Waar er voorheen vooraf aan de show gestemd werd door het publiek om de winnaars te bepalen, zal dat tijdens de 10e editie anders zijn. Dit jaar kan het publiek pas een stem uitbrengen tijdens de show van The Best Social Awards. Dit gebeurt met behulp van een app. Ook vragen we een professionele adviesraad om hun mening. De genomineerden horen tijdens de awardshow wie een The Best Social Award wint.

OVER DE ORGANISATIE

The Best Social Awards is een initiatief van social media bedrijf The Best Social. Onder The Best Social vallen ook het platform van The Best Social Media (NL & DE), The Best Social Studio en The Best Social Jobs.

Team:
Diederik Broekhuizen – creatief directeur
Lize van den Heuvel & Eva Vilachá – project management & productie
Sophie van der Hoeven – eindredacteur & branded content creative
Marloes Gort & Lianne Kleinjan – communicatie & redactie
Pascal van Eijndhoven – lead sales & finance
Ivana Tumbarello & Esther Keulers – sales & partnerships
Nicola Rinaldi – art director
Ben Stam – designer
Siebe Koster & Fleur van Aerle – organisatie & productie