Veelgestelde Vragen

 • WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN BUSINESS EN AUDIENCE?
  Business
  De business categorieën worden op dag één van The Best Social Awards uitgereikt. Innovatieve social media campagnes, bonte berichten, toonaangevende merken en creatieve bureau’s: alles komt voorbij tijdens dit event. We kijken terug op al het moois dat merken creëren. Alle social media managers, marketeers en andere mensen werkzaam in social media komen bij elkaar om de social branche te vieren, te netwerken en geïnspireerd te raken. Om in een van de categorieën te winnen moet je zelf je werk inzenden via de website. Een jury beoordeelt al het ingezonden werk en bepaalt de genomineerden en winnaars. Ook als je niet ingezonden hebt, kun je tickets kopen om bij de uitreiking te zijn.

  Audience
  De audience categorieën worden op dag twee van The Best Social Awards uitgereikt. Hét grote publieksevent waar al het beste van social media in Nederland wordt beloond. Van creatieve contentmakers tot virale BN-ers en je gevatte buurman. Je hoeft dus geen grote following op social te hebben om in de prijzen te vallen. Je kunt suggesties doen voor de audience categorieën. De redactie van The Best Social Media doet research, bekijkt alle suggesties en beoordeelt wie er het afgelopen jaar opviel door creativiteit en originaliteit. Hierna worden de genomineerden bekend gemaakt. Vervolgens mag het publiek gaan stemmen om te bepalen wie er wint. Voor het event werken we met een gastenlijst er kunnen dus geen toegangskaarten gekocht worden.
 • HOE WERKT HET INZENDEN VOOR DE VERSCHILLENDE CATEGORIEËN?
  Categorieën voor The Best Social Awards – Business (CASUS INZENDEN)
  Vanaf 28 januari 2020 t/m 17 februari 2020 kan door bedrijven en instanties worden ingezonden voor categorieën zoals: Beste Agency, Beste Community Management, Beste Inhaker, Beste Webcare, Beste Campagne, Beste Influencercampagne, Beste Video, Beste Copywriting, Beste Innovatie, Beste Lancering, Beste Augmented Reality, Beste Positive impact en Beste Talent (Gratis inzenden).


  Categorieën voor The Best Social Awards - Audience (SUGGESTIES INZENDEN)
  Er kan door iedereen suggesties worden ingediend voor de categorieën van The Best Social Awards namelijk: Beste Personality, Beste Bericht van de Buurman, Beste Youtuber, Beste Twitteraar, Beste Instagrammer, Beste YouTube-serie, Beste Politicus, Beste Nieuwkomer, Beste Sporter, Beste Gamer, Beste Reactie, Beste Tiktok'er, Beste Positive Impact en Beste Dier. Ook kan het publiek stemmen op Beste Merk, maar deze award wordt uitgereikt tijdens de Business dag.
 • HOE WERKT HET STEMMEN BIJ THE BEST SOCIAL AWARDS - AUDIENCE?
  Het publiek kan via deze site suggesties doen voor de publieks categorieën. Die bekijken we allemaal ook vragen we een adviesraad om input en doen we zelf research. Zo stellen we de nominaties samen. De genomineerden worden daarna bekend gemaakt. Vervolgens stemt het publiek op de genomineerden en mag wederom ook een adviesraad stemmen. De stemmen van de adviesraad en de stemmen van het publiek vormen samen de winnaar. Deze worden uitgereikt op The Best Social Awards met rode loper event.
 • HOE WERKT HET JURYPROCES BIJ THE BEST SOCIAL AWARDS - BUSINESS?
  Stap 1: Bedrijven, organisaties en instanties kunnen van 28 januari 2020 t/m 17 februari 2020 hun beste werk inzenden via de website. De jury komt daarna bijeen en bespreekt alle gekwalificeerde cases. Vervolgens stemmen zij individueel en blind van elkaar. De cases met de meeste stemmen en gemiddelde hoogste cijfers zijn genomineerd. De jury stemt diezelfde avond nog een keer blind op de genomineerde cases en dat bepaalt de winnaar. The Best Social Media is de enige die op dat moment op de hoogte is van de uitslag.

  De winnaars van The Best Social Awards - Business worden voor 100% bepaald door de jury. Behalve de categorie Beste Merk. Deze wordt voor 50% ook meegenomen in de stemming van het publiek.
 • HOEVEEL KOST HET INZENDEN VOOR THE BEST SOCIAL AWARDS - BUSINESS?
  Het inzenden van een bericht kost de eerste twee weken van de inzendperiode (28 januari t/m 11 februari 2020) €200,00 in alle categorieën. De laatste week kost het inzenden €250,00 in alle categorieën. Behalve de categorie Beste Talent, hiervoor is inzenden altijd gratis. De gecommuniceerde prijzen zijn exclusief BTW. Adaptaties van buitenlands – dus niet in Nederland bedacht – werk zijn uitgesloten van deelname.
 • HOE KUN JE BETALEN?
  Je ontvangt een mail met een factuur. Om alle inzendingen op tijd te kunnen verwerken hanteren we een betalingstermijn van 30 dagen.
 • KAN IK 1 BERICHT MEERDERE KEREN INZENDEN?
  Ja, dat kan. Je kunt een bericht inzenden voor verschillende categorieën. Zo maak je in beide categorieën kans. Echter moet je de berichten dan wel dus meerdere malen inzenden.
 • WANNEER EN WAAR IS HET EVENT?
  Dit jaar worden The Best Social Awards uitgereikt via een livestream. Op 27 mei de business categorieën en op 28 mei volgt audience. Normaal gesproken zijn The Best Social Awards een tweedaags live-event. Waarbij op dag 1 de business categorieën worden uitgereikt. Voor deze dag kun je kaarten kopen. Dag 2, The Best Social Awards Audience is alleen toegankelijk voor genodigden.