business genomineerden
Award

Dit zijn de Business-genomineerden van de 10e editie van The Best Social Awards! De genomineerden zijn tot stand gekomen door de beoordeling van een vakkundige jury. Hier lees je wat een nominatie bij The Best Social Awards je oplevert. Op 1 februari worden de winnaars bekendgemaakt tijdens het live event in de Kromhouthal in Amsterdam.

Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Beste Positive Impact

Welk bedrijf heeft hart voor de zaak én maakt zich hard voor een maatschappelijke boodschap op social? Wie stak zijn nek uit voor diversiteit, nam inclusie onder de arm en ging er met gestrekt been in met een maatschappijkritische post of campagne?
Wefilm X Interpolis – Mis Niks
Even je socials checken op de fiets: het lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Bij maar liefst 68% van de ongelukken speelt afleiding namelijk een rol. Interpolis wil meer bewustwording creëren over dit probleem en lanceert de campagne Mis Niks. En dat heeft effect: 59% van alle tieners die de campagne ziet, is van plan nooit meer hun telefoon op de fiets te gebruiken.
Wefilm X Interpolis – Mis Niks
Meer Info
Wefilm – Artsen Slaan Alarm
Artsen Slaan Alarm op TikTok, want waar vape is, is vuur. Deze schadelijke nieuwe trend mag dan voor sommige jongeren ‘cool’ lijken, maar vapen is allebehalve goed voor je. Artsen zien met lede ogen aan hoe influencers het product ook nog eens promoten en besluiten in te grijpen met een vriendelijke, maar dringende oproep.
Wefilm – Artsen Slaan Alarm
Meer Info
Dentsu X TBWA – T-Mobile Sign Language
Meer dan anderhalf miljoen Nederlanders zijn doof of slechthorend en zijn dus afhankelijk van gebarentaal of andere hulpmiddelen. T-Mobile heeft als slogan ‘We won’t stop until everyone is connected’ en houdt zich aan zijn woord. TikTok is soms net een virtueel klaslokaal en TikTok-dansjes lijken sterk op gebarentaal. Daarom is er samen met Court, TYD (dovenorganisatie), 20Herz (dansgroep voor doven), Sor en Sigourney een nummer en een dans gemaakt om gebarentaal toegankelijk te maken.
Dentsu X TBWA – T-Mobile Sign Language
Meer Info
BNNVARA – Abortus is Geen Misdaad
BNNVARA steekt vaker de nek uit om taboes te doorbreken en reikt ook deze keer de hand naar een kwetsbare doelgroep. Met de campagne ‘Abortus Is Geen Misdaad’ deden zij via YouTube en andere social media kanalen de oproep om abortus uit het Wetboek van Strafrecht te schrappen. De campagne bereikte de Tweede Kamer en er werd zelfs een motie ingediend over dit voorstel.
BNNVARA – Abortus is Geen Misdaad
Meer Info

Beste Campagne

Welke social activaties en promoties spanden afgelopen jaar de kroon? Wat was de koning der campagnes, die alleen nog een kroon op het werk mist? Let op: de campagne moet echt om de toepassing van social media gaan.
Wefilm X Interpolis – Mis Niks
Een onschuldig appje op de fiets kan wel effe, denk je? Met de 'Mis niks'-campagne weten verzekeraar Interpolis en bureau WeFilm de kijkers opnieuw bij de keel te grijpen met hun waarschuwing voor het gebruik van social media in het verkeer. Appen is inmiddels verboden op de fiets, maar toch is dat voor veel jongeren nog geen reden om ermee te stoppen. Deze campagne wil hen dan ook op het hart drukken dat ook dat ene appje desastreuze gevolgen kan hebben.
Wefilm X Interpolis – Mis Niks
Meer Info
Wefilm – Artsen Slaan Alarm
Lekkere smaakjes, ‘minder schadelijk dan roken’ en influencers die het volle bak promoten: vapen is een hit onder jongeren. Maar deze nieuwe trend is allesbehalve onschuldig en is wel degelijk schadelijk voor onze longen. In de campagne Artsen Slaan Alarm gebruiken verschillende artsen TikTok om deze doelgroep aan te spreken en hen te waarschuwen voor de gevaren. En dat lukte, want de video’s gingen meteen viraal.
Wefilm – Artsen Slaan Alarm
Meer Info
Gospooky – Slayma Summer School
Het oer-hollandse merk HEMA zou je voorheen misschien niet meteen aan het woord ‘slay’ hebben gekoppeld, maar inmiddels is het merk allesbehalve oubollig. Op socials media gaan ze helemaal los en hun community heeft ze dan ook omgedoopt tot SLAYMA. Die naam werd met liefde geadopteerd door HEMA. Met de campagne Slayma Summer School wil HEMA laten zien dat zij de jeugd wel degelijk begrijpen en daarin zijn zij absoluut geslaagd.
Gospooky – Slayma Summer School
Meer Info
For You Agency X New York Pizza
In de maand mei domineerde één opvallend fenomeen de For You Page van heel Nederland: de grensverleggende reis van New York Pizza naar Ibiza, waar 18 prominente Nederlandse content creators zich gezamenlijk aan waagden. Elk moment van deze reis werd meteen vastgelegd en direct gedeeld, waardoor er een hoop betrokkenheid werd gecreëerd. De campagne viel in de smaak en werd dan ook een hit op het internet.
For You Agency X New York Pizza
Meer Info
Dentsu X KPN
De campagne #Blijfgaan met Tobias en Daan is een slimme manier van reclame maken voor KPN. Het ziet, hoort en voelt niet als een commercial door de speelse content die het duo maakt in hun video’s, die regelmatig viraal gaan. KPN heeft hiermee de verbinding met hun doelgroep duidelijk gevonden.
Dentsu X KPN
Meer Info

Beste Community Management

Welk bedrijf gaat door het geluid met hun tone of voice, zorgt voor een hoop online volume en laat zijn stem horen als dat nodig is? Wie galmt er nog steeds na met ijzersterke comments en is helemaal in harmonie met de doelgroep?
WWF
WWF zet zich natuurlijk in voor onze natuur en uitstervende dieren en dat nemen zij zeer serieus. Maar dat betekent zeker niet dat zij geen lol kunnen maken met hun community op social media, want ook op het toetsenbord hebben zij namelijk groene vingers. Met hun grappige en uitdagende comments bereiken zij ook nog eens een compleet ander publiek en sturen ze andere bedrijven soms flink het bos in.
WWF
Meer Info
HEMA X Gospooky
Grappig, over de top en soms een beetje sassy: HEMA heeft niet alleen de smaak van rookworst en tompouce goed te pakken, maar ook hun community management op social media smaakt naar meer. Mocht je dus reageren op een post van ‘SLAYMA’, reken dan maar alvast op een haarscherpe reactie.
HEMA X Gospooky
Meer Info
Home – Gezondheidsfondsen voor Rookvrij
Bij Gezondheidsfondsen voor Rookvrij streeft men naar een rookvrije samenleving. Door de campagne Doei Tabaksindustrie moeten mensen bewust worden van de gevaren van roken en vapen. Aangezien vooral Gen Z de vape regelmatig in de mond neemt, is deze campagne scherp gebekt om die doelgroep op een ludieke manier aan te spreken. Aan memes, informatieve animaties en komische reacties op de comments van hun community dus geen gebrek.
Home – Gezondheidsfondsen voor Rookvrij
Meer Info
Amnesty
Bij Amnesty strijden ze elke dag voor mensenrechten en ook op social media zijn zij zeker niet bang om hun stem te laten horen. Zonder mensen te beledigen en met een knipoog, maar wel met een overduidelijk statement. Hiermee komen zij op voor kwetsbare groepen en laten zij ook online niemand in de kou staan.
Amnesty
Meer Info

Beste Influencer Campagne

Een bekend gezicht in een campagne zorgt voor meer bereik, maar wél alleen met de juiste persoon. Welke campagne was zo’n goede match met de influencer, dat het gemiddelde datingprogramma er jaloers op zou zijn? Wie had de beste creatieve campagne met een bekende content creator?
Wefilm – Artsen Slaan Alarm
Als je een serieus probleem wil aankaarten bij Gen Z, zit er eigenlijk maar één ding op: TikTok. Deze bekende artsen, waaronder Diederik Gommers, zagen een zorgelijke groei in vapen bij jongeren en hebben daarom de campagne Artsen Slaan Alarm opgezet. Hiermee willen zij de gevaren van deze trend benadrukken en zich uitspreken tegen influencers die het promoten in hun video’s. Het inzetten van deze tactiek werkt als een malle en de video’s krijgen in korte tijd miljoenen views en duizenden reacties.
Wefilm – Artsen Slaan Alarm
Meer Info
Dentsu X KPN
Een goede influencer campagne begint met creators die helemaal in hun element zijn. En dan heb je aan Daan en Tobias natuurlijk een iconisch duo. De twee zijn inmiddels flink met elkaar verbonden en zijn dan ook een perfecte match met KPN. De campagne #Blijfgaan maakt handig gebruik van dit creatieve duo en wil vooral een hoop lol laten zien, die niet meteen aanvoelt als ‘reclame’. En dat is absoluut gelukt.
Dentsu X KPN
Meer Info
Crocodile Agency X Philips Oneblade – Bram Krikke
Naast Bram Krikke zelf, is zijn iconische snor inmiddels ook erg beroemd geworden. De influencer is dus de uitgelezen persoon om te schitteren in een campagne voor Philips Oneblade, om jonge mannen kennis te laten maken met het scheermes. Als er iemand is die mensen niet over één kam scheert, is het Bram wel. Deze campagne werd dus een grote hit en met die likes en views zit het ook wel snor.
Crocodile Agency X Philips Oneblade – Bram Krikke
Meer Info

Beste Inhaker

Welk bedrijf veroverde het internet met scherpe inhakers op actualiteiten, nog vóórdat jij je eerste koffie op had? Wat was nou echt de meest verbluffende, grappige en creatieve inhaker die ervoor zorgde dat je die koffie ook meteen weer uitspuugde van het lachen?
WWF – Studieschuld
Je zou denken dat een schildpad weinig te maken heeft met de verhoogde rente op studieschuld, maar toch legde het Wereld Natuur Fonds de link: tranen. Waar deze vlinders normaal de tranen van schildpadden dronken, kunnen ze nu terecht bij Nederlandse studenten. Het nieuws over de rente was misschien om te janken, maar deze inhaker gaf studenten toch heel even vleugels.
WWF – Studieschuld
Meer Info
Sanquin – Odidonor
Wat doe je als je ziet dat een ander merk plotseling jouw bloedeigen clubkleuren gebruikt voor hun nieuwe huisstijl? Ons niet bellen: laat dat maar aan Sanquin over. In plaats van polariseren, besloten zij om de verbinding te zoeken met Odido. Deze slimme inhaker zette de telefoonmaatschappij voor het blok en kon rekenen op een hoop applaus op social media.
Sanquin – Odidonor
Meer Info
Fake It Or Leave It – Lijsttrekkers
Zingende lijsttrekkers? AI AI captain! Fake it or leave it weet alles van AI-tools en Deepfake en haakt precies op het juiste moment in op de Tweede Kamerverkiezingen. Zo wordt Pieter Omtzigt plots omgetoverd tot getatoeëerde zanger met gitaar en blijken Thierry en Geert enorm veel Zin In De Zomer te hebben. De satirische video gaat meteen viraal en wordt zelfs bij alle talkshows getoond.
Fake It Or Leave It – Lijsttrekkers
Meer Info
DEPT X Bol + Pathé – Barbie
Bol en Pathe slaan de handen ineen om een grote roze wolk te creëren voor de nieuwe Barbie film, met deze briljante inhaker. De Barbiepop van bol gaat helemaal in stijl op bezoek bij Pathé Tuschinski, om haar eigen film te bekijken. Deze speciale video-collab Ken niet meer stuk en gaat dus wél over roze(n).
DEPT X Bol + Pathé – Barbie
Meer Info
BNNVARA – Oorlog Israël & Palestina
De verschrikkelijke oorlog die woedt in Gaza houdt de hele wereld bezig en blijft voor velen een gevoelig onderwerp. Toch weet Ramsey Nasr bij BNNVARA de juiste woorden te vinden en raakt hij heel Nederland met zijn indrukwekkende stuk. De video vliegt het internet over en stopt niet bij onze landsgrenzen: ook internationaal wordt deze bizar veel gedeeld.
BNNVARA – Oorlog Israël & Palestina
Meer Info

Beste Video

Wat was de video met de meeste impact, de mooiste boodschap of de meest originele insteek? Welke beelden op social media van creatieve breinen staan nog steeds op jouw netvlies gebrand?
Wefilm X Interpolis – Mis Niks
Een video die nogal wat indruk maakt en je direct aan het denken zet. Want een appje sturen op de fiets lijkt misschien onschuldig, maar kan desastreuze gevolgen hebben. Wefilm wil jongeren met deze aangrijpende video bewust maken van de gevaren van social media in het verkeer. Hiervoor zetten ze zangeres Danique in, die meteen zorgt voor een groot bereik. En dat is belangrijk, want die ene like of dat ene korte appje naar je crush zou namelijk heel goed je laatste kunnen zijn.
Wefilm X Interpolis – Mis Niks
Meer Info
Triple Double Sportmarketing X Philips – PSV
Als je denkt aan PSV, neem je in die gedachte meestal ook Philips mee. Mocht er toch nog geen lampje gaan branden, dan wordt de hoofdsponsor in deze video mooi in beeld gebracht door de in 2005 overleden Frits Philips zelf. De door AI gegenereerde versie van Philips kondigde het 110-jarige sponsorschap aan in een oase van rust. En Ai, ai, ai, dat resultaat heeft menig andere video compleet buitenspel gezet.
Triple Double Sportmarketing X Philips – PSV
Meer Info
Home X The Social Hub
‘No sleep till inclusion is real.’ De slogan zegt het al: The Social Hub gaat net zo lang door tot iedereen zichzelf mag zijn. De video draait dan ook om het zichtbaar én hoorbaar maken van de LHBTQI+-community, zonder stereotypes. De hoofdrollen worden gespeeld door hun eigen cast, die hun verhaal doen over de dingen die hen wakker houden ‘s nachts. Puur, oprecht en een licht in de duisternis voor velen.
Home X The Social Hub
Meer Info
Home X Gezondheidsfondsen voor Rookvrij
Bij Gezondheidsfondsen voor Rookvrij vragen ze zich af: hoe kan een industrie die hun eigen klanten schade toe doet zó normaal zijn? In deze video draaien ze alles om en gebruiken ze juist exact dezelfde methode als de tabaksindustrie, maar dan om mensen bewust te maken van de gevaren. Creatief, origineel en met een knipoog.
Home X Gezondheidsfondsen voor Rookvrij
Meer Info
Bol
Wie had ooit gedacht dat een kattenborstel het internet zou veroveren? Bij bol hebben ze de klauwen uit de mouwen gestoken om dit samen met Tim Koehoorn voor elkaar te krijgen en dat is nogal uit de klauwen geëscaleerd. In de video zie je hoe kattenborstel Marcel het leven van Tim overneemt en die video is niet voor de poes. Hij gaat dan ook meteen viraal en kattenborstel Marcel heeft inmiddels het hele internet overgenomen.
Bol
Meer Info

Beste Talent

Welke social pionier van 30 jaar of jonger weet diens talent en ambitie om te zetten in originele en effectieve content? Wie wordt dit jaar hét talent van de social media-branche?
Milan Ossen – Freelancer Zoekmachine
Pas 18 jaar, maar al ruim twee jaar een succesvolle jonge ondernemer met twee eigen bedrijven: Freelancer Zoekmachine en OfficialMilan Media. Het bezige bijtje is een ster in het maken van videocontent door middel van een marketingstrategie en biedt een platform voor grafische freelancers. Hij haalde al de voorpagina van de Limburgse krant, maar wie weet sleept hij ook nog een The Best Social Award binnen.
Milan Ossen – Freelancer Zoekmachine
Meer Info
Tristan Albers – Gospooky
Zijn enthousiasme om communities voor merken te bouwen en visuele verhalen te vertellen, heeft van Tristan een opvallend talent gemaakt in de creatieve scene. Wat hem echt onderscheidt, is zijn passie voor het begeleiden van opkomende content creatives en hen te helpen de volgende grote namen in de industrie te worden. Niet alleen zelf een groot talent, maar ook een zoeklicht voor anderen.
Tristan Albers – Gospooky
Meer Info
Guylou Werner – DEPT
Met haar 27 jaar heeft Guylou al een indrukwekkende verzameling aan inhakers en producties op haar naam staan. Het bedenken van concepten, regisseren van video’s of bewerken van beeldmateriaal: ze draait haar hand er niet voor om. En al deze rollen laat ze met een hoop enthousiasme schitteren voor verschillende topmerken, zoals bol en Pathé. Een veelzijdig nieuw talent dus.
Guylou Werner – DEPT
Meer Info
Julien Kooij – NPO 3FM
Julien Kooij, social journalist bij BNNVARA/3FM, is een veelzijdige media maker en presentator voor diverse sociale kanalen van de zender. Hij onderscheidt zich door zelf content te bedenken, maken, monteren en presenteren. Julien staat bekend om zijn scherpe humor en het opzoeken van grenzen zonder het menselijke aspect te verliezen. Of hij nu een studentenvereniging, daklozenopvang, festival of concert bezoekt; hij omarmt zijn omgeving en wordt op zijn beurt door hen omarmd.
Julien Kooij – NPO 3FM
Meer Info

Beste Podcast

Wie kan er praten als een brugman, maar heeft er ook daadwerkelijk iets te zeggen? Welke podcast sloeg een brug met social media en zette alle zeilen bij om luisteraars in hun vaarwater te krijgen? We zoeken hier naar podcasts waarbij de social kanalen goed worden ingezet om de zakelijke boodschap van de podcast te versterken.
Tonny Media – De Snobcast
In De Snobcast gaan Jort Kelder en Yvo van Regteren Altena in gesprek over alles wat het hartje van een echte snob begeert. Van gepitte revers tot kissing buttons: als je deze snobjecten moest googlen, behoor je waarschijnlijk tot het plebs. En niet alleen in de podcast zijn de heren een hit, maar ook op social media. Met komische vlogs en interactieve posts betrekken ze hun publiek bij hun snobistische leven.
Tonny Media – De Snobcast
Meer Info
Dag en Nacht Media + Podimo – VSR
Voorheen Schaamteloos Randstedelijk: de naam zegt eigenlijk al meteen waar deze podcast over gaat. Doortje Smithuijsen en Perre van den Brink houden de jonge stedeling elke week een spiegel voor en onderzoeken de paradoxale systemen om ons heen. Op Instagram en TikTok betrekt de podcast volgers direct bij de podcast en hiermee zorgen zij voor flink wat interactie met hun community. Grappig en soms lekker op ‘t rand(stad)je.
Dag en Nacht Media + Podimo – VSR
Meer Info
Mastercard X Big Group X Table for Ten – The Pride Side Podcast
De Pride Side podcast is samen met en voor de gemeenschap gemaakt, met steun van Mastercard. In de podcast brengen zij de verhalen en termen van de trans- en non-binaire gemeenschap naar een breder publiek, met Fred van Leer als verbindende factor. Ondanks zijn eigen betrokkenheid bij de LGBTQIA+ gemeenschap, begeleidt Fred de gasten om complexe onderwerpen helder uit te leggen aan het thuispubliek.
Mastercard X Big Group X Table for Ten – The Pride Side Podcast
Meer Info

Beste merk op TikTok

Van komische imitaties tot serieuze boodschappen: op TikTok kan écht alles. Maar welk merk wist het afgelopen jaar vliegensvlug op de trends in te springen? Wie trok er een sprintje om de aandacht van hun volgers direct vast te houden in de eerste drie seconden?
NS X Yune
NS is niet alleen de dagelijkse vervoerder voor veel mensen, maar gaat ook als een sneltrein op TikTok. Met hun komische video’s en scherpe reacties laten zij zien dat ze hun social skills lekker op de rails hebben. Hiermee zetten ze hun community op het juiste spoor en zijn andere merken op TikTok het spoor bijster.
NS X Yune
Meer Info
Libero Aankoop – Woning kopen met Korné
Droog, sarcastisch, flauw of hilarisch. Hoe je het ook wil noemen: aan humor geen gebrek in de TikToks van Libero Aankoop. Een vertrouwd gezicht dat van goeden huize komt om een komisch kijkje te geven achter de voordeur van anderen. Want wie wil er nu niet lachen om rare slaapkamerteksten, vreemde meubelopstellingen of bizarre toiletgewoontes?
Libero Aankoop – Woning kopen met Korné
Meer Info
HEMA X Gospooky
HEMA maakt er absoluut geen (stamp)potje van op TikTok en mag dan ook gezien worden als een echte rising star. Inspelen op trends, hun eigen ‘soapserie’ Sappige Tijden en een hoop scherpe reacties: de TikTok’s van HEMA zijn niet voor de tompoes. En met deze strategie trekken zij veel nieuwe leden aan tot hun authentieke community.
HEMA X Gospooky
Meer Info
KLM X Gospooky
KLM vliegt er lekker in op TikTok en stijgt inmiddels tot grote hoogten met hun reislustige content. Met hun grappige én informatieve video’s geven zij hun community vleugels en gaan ze zelfs wereldwijd. KLM kent weinig grenzen op het platform en spreekt het vlieg-tuig soms even stevig, maar terecht toe.
KLM X Gospooky
Meer Info

Beste Merk

Welk merk was het afgelopen jaar echt on fire op alle social kanalen en wist de online brandjes te blussen met hun creativiteit? Wie ging er als de brandweer en legde andere merken het vuur aan de schenen met hun vlammende content?
HEMA
Inmiddels vaste prak op het social media-bordje van menig Nederlander: HEMA zorgt voor honger naar meer. Met razendsnelle inhakers op X, TikTok als speeltuin en Facebook als ochtendkrant, weten zij iedere doelgroep uniek te benaderen. HEMA is helemaal hot en dat is logisch, want waar rookworst is, is vuur.
HEMA
Meer Info
Bol X DEPT
Gerda van accounting, kattenborstel Marcel en een hoop andere figuren: bol heeft zijn social media skills beestachtig goed op orde. ‘De winkel van ons allemaal’ haakt op alle kanalen scherp in op actualiteiten én op reacties van hun eigen community. Met deze vernieuwende social media strategie zorgt bol er vaak voor dat het eerste bolletje gaat rollen op het internet.
Bol X DEPT
Meer Info

Beste Merk op Instagram

De meeste merken zijn niet meer weg te slaan van Instagram. Maar welk merk is zó sterk, dat zelfs Rico Verhoeven een digitaal stapje terug zou doen? En tegen wie valt bijna niet meer op te boksen als het gaat om originele én interactieve content?
Videoland X RTL
Videoland wil kijkers inspireren, vermaken en activeren en heeft daarvoor een hele serie aan beeldmateriaal op Instagram. Ze gaan soms effe lekker tegen de stream in en dat zorgt voor een hoop komische memes, bijzondere video’s en briljante inhakers.
Videoland X RTL
Meer Info
HEMA
De doelgroep van HEMA bestaat voornamelijk uit millennials en daar weten ze dan ook slim mee om te gaan. Deze generatie wil snel, oprecht en vooral geen standaard verkooppraatjes. Achter de content op Instagram zit dan ook vaak een boodschap, een mooi verhaal of gewoon wat humor. Echt HEMA, zoals ze zelf zeggen.
HEMA
Meer Info
McDonald’s X Blauw Gras
Die grote gele M is niet alleen groot in het maken van burgers, maar ook in komische content op Instagram. McDonald’s weet met hun fan-truths een gevoel van herkenning te creëren bij hun doelgroep en gooit hun unieke social sausje uit over onze Instagram tijdlijn. Deze strategie zorgt voor een hoop social verkeer tussen Nederlandse burgers en daarmee ook voor een Big (Mac) bereik.
McDonald’s X Blauw Gras
Meer Info

Beste Agency

Welke agency heeft het afgelopen jaar laten zien dat zij aan de frontlinie staan met hun creatieve social media marketing? Wie komt er duidelijk als winnaar uit de strijd om de meest innovatieve content en spraakmakende campagnes?
Yune
Yune staat vooral bekend om het menselijk maken van verschillende merken op social media. Zo startten zij voor NS een succesvol TikTok-kanaal, voor Prime video x Ajax Amsterdam een met Lovie bekroonde activatie en Jumbo’s social-format Koken & Knoeien ging dankzij hen alweer een derde seizoen in. Een veelzijdig bureau dat reclame weer leuk maakt.
Yune
Meer Info
Truus
Van spot-on inhakers voor Netflix, hartverwarmende Reels voor HEMA, tot Gen-Z TikToks voor KFC: de content van Truus zorgt voor een heleboel likes en comments. Het unieke aan deze agency is dat hun content voornamelijk organisch is en dus uit echte verhalen van mensen bestaat. Altijd on stage, maar nooit gestaged.
Truus
Meer Info
Home
Home weet als geen ander hoe je maatschappelijke thema’s op een ludieke manier kunt brengen bij de juiste doelgroep en schiet hiermee erg vaak raak. Zo maakten zij onder andere de campagne voor The Social Hub over inclusie en wilden zij jongeren bewust maken van de gevaren van roken en vapen. Creatief en toegankelijk, maar dus ook met een serieuze noot.
Home
Meer Info
Gospooky
GoSpooky is onder andere verantwoordelijk voor de flinke groei die HEMA heeft doorgemaakt op social media en maakte een belangrijk Snapchat filter voor het Rode Kruis, dat kan helpen bij reanimeren. De agency heeft het internet goed begrepen en denkt buiten de gebruikelijke kaders. Dit maakt het bureau origineel en vernieuwend.
Gospooky
Meer Info

Beste Copywriting

Van reclameteksten tot woordspelingen: het is belangrijk om je copy erbij te houden op social. Welk knap staaltje copywriting stak er afgelopen jaar met copy en schouders bovenuit en mag plaatsnemen aan het hoofd van de digitale tafel?
RTL X Videoland
Wat heeft B&B Vol Liefde met het festival Lowlands te maken? Niets, zou je denken. Maar Videoland, Maurice van Berkel en Jasper Schilder laten met hun vier verschillende Lowlands types, in de vorm van B&B Vol Liefde-sterren, zien dat dit helemaal prima is. De copywriting bij deze karakters was namelijk spot on en daar werden veel Nederlanders wel blij van.
RTL X Videoland
Meer Info
HEMA X Martijn Konings
Dat de pepernoten ieder jaar nog eerder in de schappen liggen, is inmiddels wel bekend en dat blijkt voor veel Nederlanders een harde pepernoot om te kraken. HEMA is deze Karen’s alvast voor en zet de omstreden Sinterklaas-snack met verve in de spotlights op social media. Deze ludieke copywriting met idem lettertype is niet alleen grappig, maar ook nog eens heel slim.
HEMA X Martijn Konings
Meer Info
De Speld X WE Fashion
Om hun regular fit jeans onder de aandacht te brengen, besloot WE Fashion De Speld in te schakelen. En die hadden duidelijk de broek aan in deze ijzersterke campagne tegen de skinny jeans. De Speld haalde alles uit de kast om dit ‘wanstaltige’ kledingstuk te royeren en plaats te maken voor de regular fit jeans. Ze sloegen met hun samenwerking de spijkerbroek op zijn copy.
De Speld X WE Fashion
Meer Info

Beste Innovatie

Nieuwe filters, video’s, apps, livestreams of dingen waar je nog niet eens aan durfde te denken: wie had het lef om buiten de lijntjes te kleuren? Welke vernieuwende toonaangevende cases kwamen het beste uit de verf als het gaat om het inzetten van social media?
Gospooky – IFRC
Reanimeren is in sommige situaties van levensbelang en hoe meer mensen het kunnen, hoe beter natuurlijk. De Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (IFRC) heeft daarom een AR lens gecreëerd die exact uitlegt hoe je een reanimatie toepast en welke stappen je moet ondernemen. Deze manier van informatie verstrekken is origineel en letterlijk levensreddend.
Gospooky – IFRC
Meer Info
Dentsu X TBWA – Tele 2 Let’s Rap Louder
Voor het eerst ooit op TikTok werd een evenement live gestreamd op 8 accounts tegelijkertijd en met succes. Voortbouwend op het Tele2 Let’s Love Louder-concept was vloeken ook nu taboe. De rapper met de scherpste humor en flow, die zijn tegenstanders prees als een baas, ging ervandoor met de trofee. Zowel technisch als maatschappelijk erg vernieuwend.
Dentsu X TBWA – Tele 2 Let’s Rap Louder
Meer Info

Beste AR/VR-toepassing

Met VR en AR kun je je voor even in een compleet nieuwe wereld wanen. Welk bedrijf past VR of AR toe om zo een te gekke creatieve laag toe te voegen aan social? Wie zorgde er met hun unieke ideeën voor dat onze virtuele wereld 360 graden draaide?
Gospooky – Barbie
Om de nieuwe Barbie film te promoten heeft Discovery samen met GoSpooky en Snapchat een speciaal Barbie filter gemaakt. Met dit filter kun je je virtueel aankleden zoals de barbiepoppen zelf en je hele wereld omtoveren tot roze wolk. Zo worden de Eiffeltoren en Het Witte Huis toch nét effe wat gezelliger in deze kleur. Een manier van promoten die leuk is én onbewust heel erg slim.
Gospooky – Barbie
Meer Info
Gospooky – IFRC
Reanimeren is in sommige situaties van levensbelang en hoe meer mensen het kunnen, hoe beter natuurlijk. De Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (IFRC) heeft daarom een AR lens gecreëerd die exact uitlegt hoe je een reanimatie toepast en welke stappen je moet ondernemen. Hiermee bereiken zij veel meer jonge mensen en kunnen er een hoop levens worden gered. En net als een heleboel harten klopt dit initiatief precies.
Gospooky – IFRC
Meer Info
DEPT X Foot Locker
Veel jongeren willen aan het begin van het schooljaar een vers paar sneakers om weer fris voor de dag te komen en Footlocker speelt hier lekker op in. Ze hebben de stoute schoenen aangetrokken en een AR filter gemaakt voor Meta en Snapchat. Met dit filter kunnen mensen hun favoriete sneaker ‘uitproberen’ in verschillende settings. Het merk schuift hiermee menig liefhebber een nieuw paar sneakers in de schoenen.
DEPT X Foot Locker
Meer Info
...