audience categorieën
Award

Dit zijn de Audience-categorieën van de 10e editie van The Best Social Awards. De genomineerden worden bepaald op basis van research van The Best Social, inbreng van een deskundige adviesraad en input van de community van The Best Social Media. Op 11 januari maken we de genomineerden bekend, vanaf dan kun je ook direct stemmen op je favorieten.

 

Beste Dier

Welk dier was niet alleen extreem schattig, maar ook beestachtig goed op social media? Welke interactieve snavel was de baas over originaliteit, de leeuw van de online jungle en wint de jacht op deze award?

Beste Duo

Vergeet Bassie & Adriaan en Bert & Ernie: we zijn op zoek naar het online duo waar niemand aan kan tippen. Wie hadden er een chemie waar een scheikundeleraar jaloers op zou zijn? Welk duo was samen nog meer in hun element en zorgde voor digitale vonken?

Beste Gamer

Welke gamer had de social game óók onder controller en speelde een spelletje met de concurrenten? Wie scoorde de ene na de andere hit en was het afgelopen jaar echt next level?

Beste Instagrammer

Dat Instagram al lang niet meer alleen om het perfecte plaatje draait, is geen geheim. Maar wie wist zich écht te ontwikkelen tot flitsende Instagrammer en een positieve afdruk achter te laten met creatieve content? Wie dacht er out of the photobox met unieke feedposts, story’s, reels en livestreams?

Beste Livestreamer

Livestreams zijn er in allerlei soorten en maten. Maar welke livestreamer stal het afgelopen jaar de show en pakte zijn online podium? Wie snapt social media als de beste en bij wie is uitzenden écht op het live geschreven?

Beste Nieuwkomer

Welk talent kwam het afgelopen jaar voor het eerst om de hoek kijken en maakte meteen indruk? Wie paste er meteen helemaal in het social media straatje en kon direct op een tegeltje?

Beste Personality

Inspirerend, uniek en vindingrijk: om wie konden we het afgelopen jaar echt niet meer heen op social media? Welke Personality toonde karakter, liet zichzelf online van de beste kant zien, was interactief en verdient deze titel?

Beste Podcast

Een podcast maken is één ding, maar ook nog de juiste toon houden op de socials is een talent. Voor welke podcast bood jij maar al te graag een luisterend oor, ook op social media? Wie ging door het geluid met hun inspirerende (digitale) verhalen en zorgde voor een golf aan creativiteit?

Beste Positive Impact

Mooie foto’s, hilarische kattenfilmpjes en belachelijke dansjes: er valt een hoop te lachen op het internet. Maar wie wist met diens content niet alleen de lachspieren te raken, maar ook de gevoelige snaar? Wie trok op social media zijn mond open over maatschappelijke onderwerpen, kietelde ons geweten en maakte hiermee een immense impact?

Beste Realityster

Welke realityster wil je het liefst adopteren en kun je niet meer uit je timeline wegdenken? Wiens uitspraken zijn kind aan huis op social media en wonen inmiddels rentfree in iedereens hoofd?

Beste TikTok'er

Op TikTok heb je drie seconden om de aandacht vast te houden, dus de tijd tikt. Wie ging aan de slag om diens volgers te laten lachen, maar hing ook belangrijke thema’s aan de grote klok? Welke TikTok’er was zijn tijd ver vooruit en net een stukje wijzer, creatiever of grappiger dan de rest?

Beste X'r

Welke X’er nam iedereen onder diens vleugels en had écht de X-factor? Wie ging er fluitend door je tijdlijn, heeft creativiteit uitgevogeld en is nu aan de bird om in de prijzen te vliegen?

Beste Youtuber / Youtube Serie

Er komt een hoop voorbij op Youtube, maar niet elke YouTuber krijgt natuurlijk vijf sterren. Wie was jouw heldere licht in het donker en creëerde content die van een andere planeet leek? Van welke creatieve Youtube serie ben jij zo’n fan dat je in een zwart gat valt als het stopt?