business categorieën
Award

Dit zijn de Business-categorieën van de 10e editie van The Best Social Awards. Bedrijven, overheden en instanties hebben van 11 oktober tot en met 23 november hun beste werk kunnen inzenden. Op 12 december komt de jury bijeen om de gekwalificeerde cases te beoordelen. Op 10 januari worden de genomineerden bekendgemaakt. Hier lees je wat een nominatie bij The Best Social Awards je oplevert.

Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Beste Agency

Welke agency heeft het afgelopen jaar laten zien dat zij aan de frontlinie staan met hun creatieve social media marketing? Wie komt er duidelijk als winnaar uit de strijd om de meest innovatieve content en spraakmakende campagnes?

Beste AR/VR-toepassing

Met VR en AR kun je je voor even in een compleet nieuwe wereld wanen. Welk bedrijf past VR of AR toe om zo een te gekke creatieve laag toe te voegen aan social? Wie zorgde er met hun unieke ideeën voor dat onze virtuele wereld 360 graden draaide?

Beste Campagne

Welke social activaties en promoties spanden afgelopen jaar de kroon? Wat was de koning der campagnes, die alleen nog een kroon op het werk mist? Let op: de campagne moet echt om de toepassing van social media gaan.

Beste Community Management

Welk bedrijf gaat door het geluid met hun tone of voice, zorgt voor een hoop online volume en laat zijn stem horen als dat nodig is? Wie galmt er nog steeds na met ijzersterke comments en is helemaal in harmonie met de doelgroep?

Beste Copywriting

Van reclameteksten tot woordspelingen: het is belangrijk om je copy erbij te houden op social. Welk knap staaltje copywriting stak er afgelopen jaar met copy en schouders bovenuit en mag plaatsnemen aan het hoofd van de digitale tafel?

Beste Influencer Campagne

Een bekend gezicht in een campagne zorgt voor meer bereik, maar wél alleen met de juiste persoon. Welke campagne was zo’n goede match met de influencer, dat het gemiddelde datingprogramma er jaloers op zou zijn? Wie had de beste creatieve campagne met een bekende content creator?

Beste Inhaker

Welk bedrijf veroverde het internet met scherpe inhakers op actualiteiten, nog vóórdat jij je eerste koffie op had? Wat was nou echt de meest verbluffende, grappige en creatieve inhaker die ervoor zorgde dat je die koffie ook meteen weer uitspuugde van het lachen?

Beste Innovatie

Nieuwe filters, video’s, apps, livestreams of dingen waar je nog niet eens aan durfde te denken: wie had het lef om buiten de lijntjes te kleuren? Welke vernieuwende toonaangevende cases kwamen het beste uit de verf als het gaat om het inzetten van social media?

Beste Merk

Welk merk was het afgelopen jaar echt on fire op alle social kanalen en wist de online brandjes te blussen met hun creativiteit? Wie ging er als de brandweer en legde andere merken het vuur aan de schenen met hun vlammende content?

Beste Merk op Instagram

De meeste merken zijn niet meer weg te slaan van Instagram. Maar welk merk is zó sterk, dat zelfs Rico Verhoeven een digitaal stapje terug zou doen? En tegen wie valt bijna niet meer op te boksen als het gaat om originele én interactieve content?

Beste merk op TikTok

Van komische imitaties tot serieuze boodschappen: op TikTok kan écht alles. Maar welk merk wist het afgelopen jaar vliegensvlug op de trends in te springen? Wie trok er een sprintje om de aandacht van hun volgers direct vast te houden in de eerste drie seconden?

Beste Merk op YouTube

Welk merk wist zich te onderscheiden op Youtube en verdient hiermee een thumbs-up? Wie was er helemaal bij de pinken en hield zijn doelgroep onder de duim met creatieve en informatieve video-content?

Beste Podcast

Wie kan er praten als een brugman, maar heeft er ook daadwerkelijk iets te zeggen? Welke podcast sloeg een brug met social media en zette alle zeilen bij om luisteraars in hun vaarwater te krijgen? We zoeken hier naar podcasts waarbij de social kanalen goed worden ingezet om de zakelijke boodschap van de podcast te versterken.

Beste Positive Impact

Welk bedrijf heeft hart voor de zaak én maakt zich hard voor een maatschappelijke boodschap op social? Wie stak zijn nek uit voor diversiteit, nam inclusie onder de arm en ging er met gestrekt been in met een maatschappijkritische post of campagne?

Beste Talent

Welke social pionier van 30 jaar of jonger weet diens talent en ambitie om te zetten in originele en effectieve content? Wie wordt dit jaar hét talent van de social media-branche?

Beste Video

Wat was de video met de meeste impact, de mooiste boodschap of de meest originele insteek? Welke beelden op social media van creatieve breinen staan nog steeds op jouw netvlies gebrand?